Risnudlar med räkor

Thaiinspirerad kalorisnål rätt med nudlar och räkor. Innehåller bara runt 390 kcal/portion och tar ca 30 minuter att tillaga. Jag har både färsk koriander och lite mynta i med det går så klart att utesluta om man inte gillar det.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 225 gram skalade räkor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 ägg, uppvispat
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 100 gram risnudlar
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 liten knippa färsk koriander, grovt strimlad
  • (Några färska myntablad, strimlade)
  • ½ lime, saft och zest
  • ½ rostade jordnötter, grovhackade

Tillagning:

Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet. Låt sen rinna av och spola med kallt vatten så de inte klibbar ihop.
Hetta upp ½ msk sesamolja i en liten stekpanna och stek en omelett av det uppvispade ägget. Lägg över på en skärbräda och skär omeletten i strimlor.


Hetta upp resten av oljan i en större stekpanna och stek chili och ingefära någon minut. Tillsätt sen nudlar, äggstrimlor och soja. Stek under omrörning tills allt är genomvarmt.

Lägg även i räkorna och blanda runt.  Tillsätt koriander, (mynta), limezest och saft och strö på rostade jordnötter. Servera direkt!

Risnudlar med räkor

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR!