Thaiinspirerad kalorisnål rätt med nudlar och räkor. Innehåller bara runt 390 kcal/portion och tar ca 30 minuter att tillaga. Jag har både färsk koriander och lite mynta i med det går så klart att utesluta om man inte gillar det.
Ingredienser till 2 portioner:
- 225 gram skalade räkor
- 1 msk sesamolja
- 1 ägg, uppvispat
- ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 msk färsk riven ingefära
- 100 gram risnudlar
- 1 msk kinesisk soja
- 1 liten knippa färsk koriander, grovt strimlad
- (Några färska myntablad, strimlade)
- ½ lime, saft och zest
- ½ rostade jordnötter, grovhackade
Tillagning:
Koka nudlarna enligt instruktioner på paketet. Låt sen rinna av och spola med kallt vatten så de inte klibbar ihop.
Hetta upp ½ msk sesamolja i en liten stekpanna och stek en omelett av det uppvispade ägget. Lägg över på en skärbräda och skär omeletten i strimlor.
Hetta upp resten av oljan i en större stekpanna och stek chili och ingefära någon minut. Tillsätt sen nudlar, äggstrimlor och soja. Stek under omrörning tills allt är genomvarmt.
Lägg även i räkorna och blanda runt. Tillsätt koriander, (mynta), limezest och saft och strö på rostade jordnötter. Servera direkt!