Bananpannkakor

Bananpannkakor

Glutenfria och kalorisnåla bananpannkakor. Tar max 10 minuter att tillaga.
Passar perfekt till frukost eller som mellanmål. Använd gärna en riktigt mogen eller lite övermogen banan. Stek i plättlagg eller vanlig stekpanna.
Innehåller endast 245 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 stor banan
  • 2 ägg, uppvispade
  • en nypa bakpulver
  • en skvätt vaniljextrakt
  • 1 tsk oljaTill servering:
  • 25 gram valnötter; grovt hackade
  • 125 gram färska hallon

Tillagning:

Mosa bananen med en gaffel i en skål. Blanda i de två uppvispade äggen och vaniljextrakten.
Hetta upp stekjärnet och pensla med oljan.

Stek 4-7 pannkakor, beroende på vilket järn du använder, ca 1-2 minuter på var sida.
Servera pannkakorna med hackade valnötter och färska hallon.

Bananpannkakor

Fler goda mellanmål hittar du HÄR