Nyttig och kalorisnål fiskcurry med gurkmeja, ingefära och kokosmjölk.
Tar max 30 minuter att tillaga och innehåller ca 409 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- ½ msk olivolja
- 1 gul lök, finhackad
- 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven
- 1 tsk gurkmeja
- ½ msk garam masala
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 ½ dl kokosmjölk, light
- 200 gram torkfilé, skuren i bitar
- 150 gram gröna ärtor
- 150 gram gröna bönor
- 200 gram kokt fullkornsris
- ½ röd chili, skivad
- 1/2 lime, delad
Tillagning:
Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna och stek löken ca 8 minuter tills den är mjuk. Tillsätt ingefära och kryddor och stek ytterligare ett par minuter.
Häll på kokosmjölk och ½ dl vatten och låt koka ihop en stund.
Tillsätt bönor och ärtor samt fiskbitarna. Låt puttra ca 5 minuter tills fisken är klar.
Servera med kokt ris, skivad chili, limeklyftor och lite malen svartpeppar.