Torsk med curry- och kokosmjölk

Torsk med curry- och kokosmjölk

Nyttig och kalorisnål fiskcurry med gurkmeja, ingefära och kokosmjölk.
Tar max 30 minuter att tillaga och innehåller ca 409 kcal/portion.


Ingredienser till 2 portioner:
  • ½ msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tumstor bit ingefära, skalad och riven
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ msk garam masala
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 ½ dl kokosmjölk, light
  • 200 gram torkfilé, skuren i bitar
  • 150 gram gröna ärtor
  • 150 gram gröna bönor
  • 200 gram kokt fullkornsris
  • ½ röd chili, skivad
  • 1/2 lime, delad

Tillagning:

Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna och stek löken ca 8 minuter tills den är mjuk. Tillsätt ingefära och kryddor och stek ytterligare ett par minuter.
Häll på kokosmjölk och ½ dl vatten och låt koka ihop en stund.
Tillsätt bönor och ärtor samt fiskbitarna. Låt puttra ca 5 minuter tills fisken är klar.

Torsk med curry- och kokosmjölk
Servera med kokt ris, skivad chili, limeklyftor och lite malen svartpeppar.

Torsk med curry- och kokosmjölk

Fler kalorisnåla rätter finns HÄR

2 kommentarer på “Torsk med curry- och kokosmjölk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.