Ägg i form med lyxig topping

Ägg i form med lyxig topping

Lyxig äggrätt som kan toppas med lite vad man gillar. Här med rom, smetana, hackad rödlök och gräslök. Passar som en festlig förrätt eller på buffébordet.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 tsk Colman´s senapspulver
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • ½ dl finskuren gräslök
  • ½ dl smetana
  • 50 gram rom , valfri sort
  • flingsalt, svartpeppar
  • smör eller olja, till formarna

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Smörj 4 små portionsformar och sätt in dem i ugnen ca 5 minuter.
Häll grädden i en skål. Sikta ner senapspulver och vispa tills det är blandat.
Ta ut formarna. Knäck ett ägg i vardera form. Fördela senapsgrädden ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 6-7 minuter. Äggen ska vara krämiga men om mitten inte stelnat så rör om lite och tillaga ytterligare 1 minut.
Ta ut formarna och ställ på assietter. Toppa med smetana, rödlök, gräslök, rom och lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Ägg i form med lyxig topping

Fler goda förrätter hittar du HÄR