Lyxig äggrätt som kan toppas med lite vad man gillar. Här med rom, smetana, hackad rödlök och gräslök. Passar som en festlig förrätt eller på buffébordet.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 msk vispgrädde
- 1 tsk Colman´s senapspulver
- 4 ägg
- 1 rödlök, finhackad
- ½ dl finskuren gräslök
- ½ dl smetana
- 50 gram rom , valfri sort
- flingsalt, svartpeppar
- smör eller olja, till formarna
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader.
Smörj 4 små portionsformar och sätt in dem i ugnen ca 5 minuter.
Häll grädden i en skål. Sikta ner senapspulver och vispa tills det är blandat.
Ta ut formarna. Knäck ett ägg i vardera form. Fördela senapsgrädden ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 6-7 minuter. Äggen ska vara krämiga men om mitten inte stelnat så rör om lite och tillaga ytterligare 1 minut.
Ta ut formarna och ställ på assietter. Toppa med smetana, rödlök, gräslök, rom och lite flingsalt och nymalen svartpeppar.