Glutenfria och kalorisnåla bananpannkakor. Tar max 10 minuter att tillaga.
Passar perfekt till frukost eller som mellanmål. Använd gärna en riktigt mogen eller lite övermogen banan. Stek i plättlagg eller vanlig stekpanna.
Innehåller endast 245 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 stor banan
- 2 ägg, uppvispade
- en nypa bakpulver
- en skvätt vaniljextrakt
- 1 tsk oljaTill servering:
- 25 gram valnötter; grovt hackade
- 125 gram färska hallon
Tillagning:
Mosa bananen med en gaffel i en skål. Blanda i de två uppvispade äggen och vaniljextrakten.
Hetta upp stekjärnet och pensla med oljan.
Stek 4-7 pannkakor, beroende på vilket järn du använder, ca 1-2 minuter på var sida.
Servera pannkakorna med hackade valnötter och färska hallon.