Banoffeepaj

Banoffeepaj

En paj som klarar sig alldeles utmärkt i eget majestät men som också passar vilken fikastund som helst. Pajen räcker till 12 personer, men är så galet god att de flesta säkert kommer vilja ha en bit till.


Ingredienser:
  • 100 g smör
  • 1/3 dl strösocker
  • 200 g digestivekex

Fyllning:

  • 1 burk dulche de leche
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 bananer, skivade
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad (70%), riven
Tillagning:

Värm ugnen till 175 grader.
Smält smör och blanda i socker.
Mixa digestivekex till smulor i en matberedare och blanda med smöret.
Tryck ut i botten på en pajform ca 26 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Ta ut pajskalet och låt svalna helt.

Bred ut dolche de leche över pajskalet och lägg på bananskivorna.
Vispa grädden och lägg på den. Avsluta med att toppa med den rivna chokladen.

Banoffeepaj

Fler goda desserter och pajer hittar du HÄR