Smidig kalorisnål rätt som sköter sig själv i ugnen. Väldigt smakrik och mättar rejält fast den bara innehåller 390 kcal/portion. Klar på ca en halvtimme och resterna blir perfekt till två lunchlådor dagen efter (se tips i slutet av receptet).
Ingredienser till 2 portioner + 2 lunchlådor:
- 2 pitabröd, eller annat motsvarande bröd
- 3 tsk olivolja
- 1 msk torkad oregano
- Salt, svartpeppar
- 1 rödlök, skuren i klyftor
- 1 burk stora vita bönor, 400 gram
- 2 små eller 1 stor zucchini, halverad på längden och skuren i bitar
- 100 gram cocktailtomater
- 20 gram Kalamataoliver
- 100 gram fetaost, i bitar
- 1 citron, i klyftor
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Skär brödet i bitar. Lägg på ett bakplåtspapper, pensla på 1 tsk av olivoljan och strö över 1 tsk av oreganon. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter tills brödet är varmt och fått lite fin färg.
Lägg rödlök, bönor och zucchini i en ugnsfast form. Toppa med resten av oljan, oreganon. Salta och peppra och tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.
Tillsätt sen även tomater, oliver och blanda runt ordentligt. Toppa med fetaosten och fortsätt tillaga i ugn ca 10 minuter tills grönsakerna känns färdiga och osten fått lite färg.
Servera ihop med brödet och citronklyftorna.
Tips för lunchlådorna:
Fyll 2 rostade och halverade pitabröd med resterna av grönsaker, fetaost och bönor och toppa med en klick hummus eller yoghurt. Servera med några salladsblad.