Portionspajer gjorda med filodeg och fyllda med kanelsmakande rabarber.
Både sött och lite syrligt på samma gång.
Servera ljummen med en kula vaniljglass eller en klick vaniljsås.
Ingredienser till 12 pajer:
- Färsk filodeg
- 400 gram rabarber, skivad
- 2 msk potatismjöl
- 2 msk strösocker
- 1 msk malen kanel
- 50 gram smör
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda rabarber med socker, potatismjöl och kanel.
Skär fyrkantiga bitar av filodegen så du har 60 ark som passar i en muffinsplåt med 12 hål..
Smält smöret och pensla varje bit filodeg. Lägg sedan 5 blad filodeg i varje form och tryck ner degen mot botten så det bildas en liten korg.
Fördela rabarber i botten av formarna. Tillaga mitt i ugnen ca 10-15 minuter.
Låt svalna något innan servering.