Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Klassisk, krämig och väldigt lättlagad pastarätt med få ingredienser.
Väljer du färsk pasta blir rätten dessutom klar på bara 10-15 minuter.
Riktigt snabb och god vardagsmat helt enkelt.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 300 gram fettuchine
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 15 gram smör
  • 4 dl grädde
  • 4 dl riven parmesanost
  • salt, svartpeppar
  • Färsk persilja

Tillagning:

Koka pastan enligt instruktion på paketet. Låt den rinna av men spara ett par deciliter av pastavattnet.
Smält smör i en panna. Stek öken tills den mjuknar utan att ta färg.
Häll i grädde och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt parmesanost. Låt puttra ihop något och tillsätt pastan. Späd med lite av pastavattnet om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med färsk persilja och servera gärna en ruccolasallad till.

Pasta Alfredo

Fler pastarätter finns HÄR