En elegant och väldig lättlagad förrätt med kålrabbi, lök och någon typ av fiskrom.
Ugnsbakar man kålrabbi kommer den fina men milda kålsmaken fram ordentligt.
Ingredienser till 2 personer
- 1-2 kålrabbi (beroende på hur stora de är)
- 2 msk rapsolja
- salt, peppar
- 1 dl crème fraiche
- Friterad eller rostad lök
- 1 burk valfri rom, t.ex.. löjrom, stenbitsrom eller laxrom
- 1 citron, skivad
- 1 knippe dill
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Skala och skiva kålrabbin i 6 skivor, ca 2 cm tjocka. Blanda med olja och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen, tills kålrabbin är mjuk, 25-30 minuter.
Låt kålskivorna svalna och lägg sen upp tre skivor per person.
Toppa med crème fraiche, lök, rom, citronskiva och en dillvippa.