Förrätt med kålrabbi

Förrätt med kålrabbi

En elegant och väldig lättlagad förrätt med kålrabbi, lök och någon typ av fiskrom.
Ugnsbakar man kålrabbi kommer den fina men milda kålsmaken fram ordentligt.


Ingredienser till 2 personer
  • 1-2 kålrabbi (beroende på hur stora de är)
  • 2 msk rapsolja
  • salt, peppar
  • 1 dl crème fraiche
  • Friterad eller rostad lök
  • 1 burk valfri rom, t.ex.. löjrom, stenbitsrom eller laxrom
  • 1 citron, skivad
  • 1 knippe dill

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader.
Skala och skiva kålrabbin i 6 skivor, ca 2 cm tjocka. Blanda med olja och krydda med salt och peppar. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen, tills kålrabbin är mjuk, 25-30 minuter.


Låt kålskivorna svalna och lägg sen upp tre skivor per person.
Toppa med crème fraiche, lök, rom, citronskiva och en dillvippa.

Förrätt med kålrabbi

Fler goda förrätter hittar du HÄR