Glass med krunchig topping

Glass med krunchig topping

Riktigt god och ganska lättlagad dessert som går att förbereda långt innan den ska ätas. Glassen är dessutom riktigt snabblagad och görs på endast 2 ingredienser.  Man kan naturligtvis välja att köpa färdig glass om man inte har tid att vänta på att den ska stelna.


Ingredienser till ca 12 portioner:

Kolacrunch:

  • 1 ½ liter cornflakes
  • 50 gram smör
  • 1 ¼ dl brunt farin socker
  • 1 ½ tsk mald kardemumma
  • ½ dl ljus sirap
Tillagning:

Häll glassmeten i en avlång form, täck med plastfolie, och ställ in i frysen minst 6 timmar.
Smält smör, farinsocker, kardemumma och sirap i en stor kastrull och blanda runt.


Rör ner cornflakesen och blanda runt ordentligt. Bred ut blandningen på en bakplåtsklädd bakplåt och låt svalna och stelna.
Fördela crunchet över glassen och låt stå ytterligare ca 30 minuter i frysen.
Skär glassen i bitar och servera med extra sirap vid sidan om.

Glass med krunchig topping

Fler goda desserter finns HÄR!

Receptet på krunch kommer från Camilla Hamids bok ”Baka utan ugn”.