Gravlax med apelsin och granatäpple

Gravlax med apelsin och granatäpple

En finstämd men smakrik förrätt med gravlax, apelsin, granatäpple på en bädd av strimlad brysselkål i senaps- och honungsdressing.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 8 skivor gravlax
  • ca 16 brysselkål
  • 2 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • dill

Dressing:

  • ½ dl rapsolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Tillagning:

Ansa och strimla brysselkålen tunt. Skala och filea apelsinerna. Kärna ur granatäpplet.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något i konsistensen. Börja med den mindre mängden vinäger och tillsätt mer ifall du gillar högre syra i smaken. Blanda brysselkål och dressing i en skål.
Lägg upp laxen på ett fat. Garnera med apelsinfiléer, granatäpplekärnor och dill.
Servera med brysselkålsalladen vid sidan om.

Gravlax med apelsin och granatäpple

Gravlax med apelsin och granatäpple