En finstämd men smakrik förrätt med gravlax, apelsin, granatäpple på en bädd av strimlad brysselkål i senaps- och honungsdressing.
Ingredienser till 4 portioner:
- 8 skivor gravlax
- ca 16 brysselkål
- 2 apelsiner
- 1 granatäpple
- dill
Dressing:
- ½ dl rapsolja
- 2 msk dijonsenap
- 1 msk flytande honung
- 1-2 msk vitvinsvinäger
- ½ tsk salt
- nymalen svartpeppar
Tillagning:
Ansa och strimla brysselkålen tunt. Skala och filea apelsinerna. Kärna ur granatäpplet.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något i konsistensen. Börja med den mindre mängden vinäger och tillsätt mer ifall du gillar högre syra i smaken. Blanda brysselkål och dressing i en skål.
Lägg upp laxen på ett fat. Garnera med apelsinfiléer, granatäpplekärnor och dill.
Servera med brysselkålsalladen vid sidan om.