Bakad potatis med vispad fetaost och sumak – kalorisnål

Bakad potatis med vispad fetaost och sumak – kalorisnål

Budgetvänlig och mättande måltid. Dessutom kalorisnål och innehåller endast 420 kcal/portion.
Smaken av sumak är en uppfriskande kontrast till den krämiga vispade fetaosten.


Ingredienser till 1 portion:
  • 1 bakpotatis
  • 2 tsk olivolja
  • ½ tsk salt, gärna smaksatt t.ex. rödvinssalt eller liknande
  • 50 gram fetaost
  • 50 gram grekisk yoghurt
  • 1 inlagd röd paprika på burk (ca 25g), finhackad
  • ½ tsk sumak
  • färsk basilika, till garnering

Tillagning:

Värm ugnen till 225 grader. Stick hål i potatisen med en gaffel och tillaga mitt i ugnen ca 1 timme tills den är gyllene på utsidan och mjuk inuti. Blanda 1 tsk olivolja med saltet. Skär ett djupt kryss på ovansidan av potatisen, ringla ner vitlöksoljan i krysset och pensla även utsidan av potatisen.
Tillaga 15 minuter ytterligare i ugnen tills kanterna är gyllene och krispiga.
Smula under tiden ner fetaost i en skål, tillsätt yoghurt och vispa ihop till en krämig röra.
Blanda ner den röda paprikan och smaka av med svartpeppar.
Fyll potatisen med röran och strö över sumak, ringla över den återstående olivoljan och garnera med basilikablad.

Bakad potatis med vispad fetaost och sumak – kalorisnål

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR