Grillade skaldjur med rökt paprikasmör

Grillade skaldjur med rökt paprikasmör

Ugnsgrillade skaldjur med hasselbackspotatis, allt tillagat i en i samma form.
Välj de skaldjur du själv gillar, tänk bara på att de kan ha lite olika tillagningstid.
Serveras med fördel ihop med ett gott bröd för att suga upp det goda paprikasmöret.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 400 gram nypotatis
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 2 hela majsstänger, kokta
  • 200 gram rå scampi
  • 1 nät blåmusslor
  • Panerad eller rå råa bläckfiskringar
  • 150 gram smör
  • 1 näve persilja, hackad plus lite extra till garnering
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, zest
  • 200 gram chorizo, skivad
Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader.
Skär potatisen i tunna skivor nästan ner i botten men utan att de går sönder. Lägg dem i en sked så brukar det gå lätt. Lägg över i en stor ugnssäker forn och blanda med oljan. Salta och peppra.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Blanda under tiden ihop smör, hackad persilja, paprikapulver, vitlök och citronzest i en mixer.
Tvätta musslorna i vatten och ta bort skägget.
Tillaga bläckfiskringarna i ugnen om du använder panerade.

Ta ut formen ur ugnen och lägg i chorizo och musslor. Tillaga cirka 10 minuter till. Lägg sen i även scampi, majs och bläckfiskringar (om du använder färsk). Klicka på smöret och sätt in i ugnen igen ca 5 minuter. Rör om och tillaga några minuter till om inte alla musslor öppnat sig än.

Grillade skaldjur med rökt paprikasmör

Garnera med persilja, lägg på den panerade bläckfisken (om du valde den) och servera rätten ihop med ett gott bröd.

Fler goda rätter med skaldjur hittar du HÄR