Goda och nyttiga små sushibitar som passar både som tilltugg och en lättare lunchrätt.
Ingredienser till 8 bitar:
- 2 hårdkokta ägg
- 2 msk majonnäs
- 1 krm nymalen svartpeppar
- 1 knippe gräslök finhackad
- 1 gurka
- 1 avokado
- 1 bit Salma- eller Fröjalax (ca 180 gram)
- Japansk soja, till servering
Tillagning:
Mosa äggen i en bunke. Krydda med svartpeppar, blanda i majonnäs och gräslök. Rör ihop ordentligt. Ställ åt sidan.
Skiva gurkan på längden så du får 10 långa skivor. Salta lätt och tryck ut överflödigt vatten med hjälp av hushållspapper.
Lägg ut en stor bit platsfolie. Lägg gurkan i omlott vågrätt.
Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skär även laxen så du får 16 ganska tunna bitar.
Bred ut äggröran över gurkan och lägg på även 8 skivor lax och lika många skivor avokado i 4 lager. Rulla ihop med hjälp av plastfolien till en hård rulle. Ställ in de åtta skivor lax du har över plus rullen i kylen minst 1 timme.
När det är dags att servera tar du ut rullen och tar av plasten och skär rullen i 8 bitar. Lägg upp på en tallrik och toppa varje sushi med en skiva lax. Servera japansk soja i en skål vid sidan om och njut av egengjorda fräscha sushibitar.