Köttfärsspett

Cevapcici, cevap eller kebab – kärt barn har många namn. Jag gillar att göra dessa spetten, som en av rätterna, när jag grillar, men de går att tillaga både på stekjärn eller i ugn.

Goda tillbehör är ajvar, rå eller grillad lök, grillade auberginer, något gott bröd och en sallad.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram färs, nöt-,  lamm-, eller blandad färs
  • 1 gul lök, finhackad eller riven
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • 8 träspett
Tillagning:

Börja med att blötlägga träspetten och tända grillen. Blanda samman alla ingredienserna väl i en bunke. Forma sen 8 st avlånga köttbullar runt spetten och pensla dem med olja. Grilla runt om tills de fått fin färg och är klara. Servera!

Fler kötträtter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.