Krämig och smakrik ”allt-i-samma-panna” kycklingrätt som antingen lagas från grunden eller när man har rester av kyckling och kokt potatis hemma hemma.
Gör du grytan på rester går det bra med vilken del av kycklingen som helst, lagar man från grunden föredrar jag benfria kycklinglårfiléer.
Ingredienser till 4 portioner:
- 8 benfria kycklinglårfilé (eller ca 6-8 hg färdiglagad kyckling), i bitar
- 2 msk rapsolja
- ½ purjolök eller 4 vårlökar, skivade
- 3 dl kycklingbuljong
- 2-3 msk dijonsenap
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk kinesisk soja
- 200 gram frysta ärtor eller haricots verts broccoli
- salt, ny,amen svartpeppar
- färsk persilja, hackad
- 16 små kokta potatisar, halverade
Tillagning:
Hetta upp oljan i en panna och stek kycklingen några minuter tills den fått färg runt om. Tillsätt vårlök, kycklingbuljong, crème fraiche och soja. Låt puttra på låg värme tills kycklingen är klar (ca 15 minuter om du använder rå, några minuter om du använder rester). Mot slutet tillsätter du även den kokta potatisen, kokar upp på nytt och smakar av med svartpeppar och ev. lite salt.
Strö på hackad persilja och servera.