Hälsosam och kalorisnål lax smaksatt med apelsin och harissa serverad med bulgur och krispiga grönsaker. Blir klar på ca 20 minuter och innehåller endast 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 skinnfria laxfiléer
- 1 apelsin, zest och saften
- 1 msk olivolja
- 1-2 tsk harissa (beroende på hur stark du vill ha laxen)
- 100 gram couscous
- ¼ gurka, fint tärnad
- 1 liten rödlök, fint tärnad
- ½ näve persilja, hackad
Tillagning:
Värm ugnen till 200 grader och lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda apelsinjuice med olja och harissa, häll sedan över laxen och tillaga 10-12 minuter mitt i ugnen tills fisken är klar men fortfarande lite rosa i mitten.
Lägg under tiden couscous i en kastrull ihop med apelsinskal, lite salt och 2 dl vatten.
Koka upp under lock, och ta sen av från plattan. Låt dra ca 5 minuter, och lägg sen couscousen i en skål, tillsätt gurka, lök, persilja och blanda samman. Servera ihop med laxen och skeda över apelsinskyn.