Ett superenkelt sätt att få till riktigt krispiga och goda kycklingben; bara pensla dem med Dijonsenap, täck med ströbröd eller panko och sätt in i ugnen. Den starka smaken på senapen mildras när den tillagas så var inte orolig även om du inte gillar stark senap. Servera med det tillbehör du gillar. Jag gjorde en potatissallad med mycket grönt i som blev supergod till.
Ingredienser till 3-4 portioner:
- 8 kycklingben
- 2-3 msk Dijonsenap
- Ströbröd eller panko
- salt, peppar
Potatissallad:
- 600 gram småpotatis
- 3 msk majonnäs
- 1 msk Dijonsenap
- 2 salladslök, skivad
- 2 nävar ruccolasallad
- 150 gram sockerärtor, ansade och grovt skivade
- 2 msk hackad persilja
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Koka potatis och låt den rinna av.
Salta och peppra kycklingbenen runt om. Pensla alla med Dijonsenap och strö på eller dopp dem sen i panko eller ströbröd. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 30-40 minuter (beroende på storlek) tills de är genomstekta och fått fin färg.
Blanda under tiden ihop majonnäs och senap. Lägg i halverad potatis, salladslök, persilja och sockerärtor och blanda runt. Precis innan servering går man i med ruccolabladen också.
Servera kycklingbenen med potatissalladen.