Även om denna gratäng ska stå inne i ugnen ca 1 timme tycker jag ändå att det är en riktigt bra och smidig vardagsrätt. När allt väl ligger i formen sköter den sig helt själv och man får tid över till annat (eller tid att bara koppla av)!!!
En god och lättlagad gratäng med kycklingfilé som sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 kycklingfilé
- 1 stor gul eller röd lök, skivad
- 2-3 dl frysta ärtor
- 2.5 dl grädde, valfri sort
- 1 dl sweet chilisås
- 1 msk worcestersås
- 1-2 dl riven ost
- salt, peppar
Tillagning:
Värm ugnen till 175 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem i några minuter runt om så att du får en fin stekyta. Steker sen löken några minuter.
Blanda ihop grädde, chilisås, och worcestersås i en bunke.
Skiva kycklingfiléerna i ca 1cm tjocka skivor och lägg dom i en ugnsform tillsammans med den stekta löken, ärtorna och häll över såsen.
Grädda mitt i ugnen 175 grader i ca 50-60minuter. Efter halva tiden strör du på den rivna osten. Servera med kokt ris och en grönsallad.