Asiatisk gryta

Onsdag och Halloween! Jag hade min lillördag igår när jag var på vinprovning. Det stod stek på menyn och var fantastiskt gott. Serverades på klassiskt vis med brunsås, kokt potatis samt ugnsbakade morotsstavar. Tre olika viner testades och det var som vanligt en riktigt trevlig kväll!


En ganska snabblagad och god vardagsgryta med smak av Asien. Eftersom jag har ganska mycket viltkött i min frys använde jag vildsvin men det fungerar lika bra med vanligt griskött.

Ingredienser till 4 portioner:
  • 600 gram bog, karré eller skinka
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 bit ingefära, ca 4-5 cm, finhackad
  • ½ zucchini, i stavar
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • 2 morötter, i stavar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 buljong, valfri (gärna egen)
  • 1 msk oystersås
  • 2 msk sweet chilisås

Till servering:

  • Kokt ris
  • Färsk koriander

Tillagning:

Skär köttet i strimlor och bryn i matfett i en gryta. Tillsätt vitlök och ingefära och stek en stund under omrörning. I med morötter, zucchini och purjolök och blanda runt. Tillsätt buljong, kokosmjölk, oystersås och sweet chilisås. Låt puttra under lock ca 20 minuter.

Smaka av med salt, peppar och ev. mer sweet chilisås. Garnera med färsk koriander och servera med kokt ris. Smaklig spis!

Asiatisk gryta

Asiatisk gryta

Fler lättlagade och goda vardagsrätter hittar du HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.