Saknar dofterna av färska örter och solen i Provence så jag tillagade denna mycket enkla men goda rätt. Salladen, med jordgubbar och lavendelolja, som jag serverade till hittar du HÄR. De snälla smakerna i kycklingen vägs upp av hettan från Sambal oelek i dippen.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 kg kycklingvingar
- Olivolja
- Herb de Provence kryddblandning
- Salt peppar
- 2 stora skivor surdegsbröd
Dippsås:
- 1 dl gräddfil eller crème fraiche
- Citronsaft
- Sambal oelek
- Ev. krasse eller annat grönt
Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingvingarna i en ugnsfast form. Gnid in den med olivolja och strö på rikligt av kryddblandningen Herb de Provence, salta och peppra. Sätt in mitt i ugnen och stek ca 30 minuter eller till köttet är klart. Vill du ha mer färg på kycklingen sätt på grillelementet de sista 5 minuterna.
Rör ihop ingredienserna till dippsåsen efter hur stark du vill ha den. Stek brödskivorna i olivolja, krydda med Herb de Provence och skiva sen i stavar.
Servera kycklingen med salladen och dippsåsen som är god att doppa brödstavarna i.