Kycklingvingar med smak av Provence

Saknar dofterna av färska örter och solen i Provence så jag tillagade denna mycket enkla men goda rätt. Salladen, med jordgubbar och lavendelolja, som jag serverade till hittar du HÄR. De snälla smakerna i kycklingen vägs upp av hettan från Sambal oelek i dippen.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 kg kycklingvingar
  • Olivolja
  • Herb de Provence kryddblandning
  • Salt peppar
  • 2 stora skivor surdegsbröd
Dippsås:
  • 1 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Citronsaft
  • Sambal oelek
  • Ev. krasse eller annat grönt
Tillagning:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingvingarna i en ugnsfast form. Gnid in den med olivolja och strö på rikligt av kryddblandningen Herb de Provence, salta och peppra. Sätt in mitt  i ugnen och stek ca 30 minuter eller till köttet är klart. Vill du ha mer färg på kycklingen sätt på grillelementet de sista 5 minuterna.

Rör ihop ingredienserna till dippsåsen efter hur stark du vill ha den. Stek brödskivorna i olivolja, krydda med Herb de Provence och skiva sen i stavar.

Servera kycklingen med salladen och dippsåsen som är god att doppa brödstavarna i.