Lax, sparris och rom

Lax, sparris och rom

Väldigt god smakkombination och lättlagad förrätt.
Det går bra att förvälla grönsakerna innan och förvara dem i kylen fram tills det är dags att lägga upp eftersom detta är en kall rätt.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 4 skivor kallrökt lax
  • 1 zucchini
  • 1-2 knippor grön sparris
  • 1 burk laxrom
  • Hollandaisesås (färdigköpt eller gör egen)
  • 1 ask kryddkrasse
  • Några salladsblad
  • Ev. ätliga blommor (jag använde torkad blåklint)

Tillagning:

Skiva zucchinin på längden, men en osthyvel och förväll ca 1 minut i kokande lättsaltat vatten.
Skölj dem sen i kallt vatten och lägg åt sidan.
Ansa sparrisen, skär i den längd du önskar och förväll även den några minuter tills den mjuknar med ändå har lite tuggmotstånd.


Lägg upp 1 skiva lax på 4 tallrikar.
Lägg på en klick, eller flera mindre, av hollandaisesåsen.
Toppa med zucchini, sparris och laxrom.
Garnera med salladsblad, kryddkrasse och ätliga blommor.
Servera!

Lax, sparris och rom

Fler goda förrätter hittar du HÄR