Väldigt god smakkombination och lättlagad förrätt.
Det går bra att förvälla grönsakerna innan och förvara dem i kylen fram tills det är dags att lägga upp eftersom detta är en kall rätt.
Ingredienser till 4 portioner:
- 4 skivor kallrökt lax
- 1 zucchini
- 1-2 knippor grön sparris
- 1 burk laxrom
- Hollandaisesås (färdigköpt eller gör egen)
- 1 ask kryddkrasse
- Några salladsblad
- Ev. ätliga blommor (jag använde torkad blåklint)
Tillagning:
Skiva zucchinin på längden, men en osthyvel och förväll ca 1 minut i kokande lättsaltat vatten.
Skölj dem sen i kallt vatten och lägg åt sidan.
Ansa sparrisen, skär i den längd du önskar och förväll även den några minuter tills den mjuknar med ändå har lite tuggmotstånd.
Lägg upp 1 skiva lax på 4 tallrikar.
Lägg på en klick, eller flera mindre, av hollandaisesåsen.
Toppa med zucchini, sparris och laxrom.
Garnera med salladsblad, kryddkrasse och ätliga blommor.
Servera!