Laxwrap med Hoisinsås

God och snabblagad lax med asiatiska smaker i en wrap. Använd de grönsaker du har hemma och tycker är goda. Man kan ju variera i det oändliga!


Ingredienser till 1 portion:
  • 1 laxfilé, ca 125 gram
  • 1-2 msk hoisinsås
  • salt, svartpeppar
  • 1 totrillabröd
  • ¼ gurka, urkärnad och skivad
  • 1 vårlök, skivad
  • 1 näve strimlad sallad, (jag använde isberg)
  • ½ lime
  • 2-3 msk majonnäs
  • wasabi, efter smak
  • färsk koriander

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Salta och peppra laxen runt om och lägg i en smord ugnsfast form. Bred hoisinsås ovanpå fisken och tillaga 10-15 minuter i mitten av ugnen tills laxen är klar.


Blanda majonnäs och wasabi till önskad styrka. Värm tortillabrödet i ugnen någon minut.
Bred wasabimajo på bröder och lägg på lax och alla grönsaker. Pressa lite lime över och rulla ihop. Klart!

Lax wraps med Hoisinsås

Fler goda smårätter hittar du HÄR!