Ugnstorsk med räkor och pepparrot

Jag köper helst färsk fisk, speciellt om jag ska ha en middagsbjudning. Gärna i någon fiskehudda, vilket man kan göra här i Malmö och på många andra ställen. Lagar man denna rätt till vardags fungerar det fint att tillaga av fryst, tinad fisk också.


En lättlagad och lite festlig fiskrätt som passar alla dagar i veckan! Jag serverar den med kokt potatis, pepparrot och lite smält smör.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 400 gram torskfilé
  • 1 rejäl näve oskalade räkor
  • ¼ gurka
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • ½ dl hackad dill
  • Riven pepparrot
  • salt, peppar
  • (Ev smält smör och en citronskiva till serveringen)

Tillagning:

Salta torsken och låt vila ca 1 timme. Värm ugnen till 175 grader. Dela torken i fyra lika stora bitar. Peppra och lägg i en smord ugnsfast form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skala räkorna, kärna ur gurkan och skär den i mindre tärningar. Blanda crème fraiche och senap i en skål. Blanda i räkor, hackad dill och gurka. Smaka av med salt och peppar.


Lägg upp fisken på tallrikar, klicka på räkröran och toppa med riven pepparrot. Garnera med en dillkvist och en citronskiva. Servera med t.ex. kokt potatis och lite smält smör.

Ugnstorsk med räkor och pepparrot