Mager ugnslax med grönsaker

Vardag och kalorisnålt igen. Som vanligt en bra start på veckan tycker jag. Speciellt nu när glöggminglen avlöser varandra och i alla fall jag äter lite för mycket sötsaker!

Men det är bara jul en gång om året och jag äter allt som serveras utan dåligt samvete! Behöver du lite inspiration så har jag samlat olika juliga recept, så som mingelmat olika drycker och varmrätter HÄR! Fyller på med nya recept ändå fram tills julen är slut!


Här kommer en riktigt mager och god rätt med lax och grönsaker med smak av Grekland. Innehåller bara ca 400 kcal/portion men är ändå ganska mättande.

Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 bitar laxfilé, a 125 gram
  • 150 gram aubergine, skivad
  • 2 paprikor, skurna i grova klyftor
  • 1 rödlök, skivad
  • 100 gram körsbärstomater
  • 30 gram oliver, valfri sort
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Flingsalt och svartpeppar
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 msk fetaost
  • Citron
  • Färsk basilika
Tillagning:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg grönsakerna i en ugnsform och blanda runt med olja, oregano, flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Ta ut formen och rör runt, lägg sen på laxbitarna, salta och peppra.

Ställ in i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Servera med turkisk yoghurt blandat med fetaost, citron och garnera med färska basilikablad.

Mager ugnslax med grönsaker

Fler kalorisnåla recept finns HÄR!