Den här sockerkakan är ett kärt minne från min pappa, som i unga år var sjömanskock, han bakade ofta och tillförde alltid någon liten oväntad smakförhöjare i allt han lagade.
Han tillsatte ett par matskedar konjak i sin sockerkaka, när den var klar men fortfarande var varm, vilket visade sig vara en genialisk idé! Alkoholen förångas och bara smaken finns kvar.
Ingredienser:2 dl strösocker
- 2 ägg
- 50 gram smör, smält
- 2 tsk bakpulver
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl mjölk
- 2 msk konjak
- Ströbröd och smör till formen
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda i mjöl och bakpulver. Smöra och ströa en bakform och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.
Häll på konjak när kakan fortfarande är varm och låt svalna. Går utmärkt att frysa.