Sockerkaka med twist

Den här sockerkakan är ett kärt minne från min pappa, som i unga år var sjömanskock, han bakade ofta och tillförde alltid någon liten oväntad smakförhöjare i allt han lagade.

Han tillsatte ett par matskedar konjak i sin sockerkaka, när den var klar men fortfarande var varm, vilket visade sig vara en genialisk idé! Alkoholen förångas och bara smaken finns kvar.


Ingredienser:2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 gram smör, smält
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk konjak
  • Ströbröd och smör till formen

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda i mjöl och bakpulver. Smöra och ströa en bakform och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter.

Häll på konjak när kakan fortfarande är varm och låt svalna. Går utmärkt att frysa.

Mer bröd och kakor hittar du HÄR!
En god dessert med grillad sockerkaka hittar du HÄR!