Fina små bakelser gjorda på mandelpotatis och riven parmesanost gör sig fint ihop med olika typer av topping. Här med smetana, finhackad rödlök och laxrom. Passar lika bra till bubblet innan maten som på buffébordet.
Ingredienser till 6 stycken:
- 4 medelstora mandelpotatis
- ½ dl riven parmesanost
Topping:
- ½ rödlök, finhackad
- ½ dl smetana eller crème fraiche
- 1 liten burk laxrom, 50 gram
- Dill eller persilja
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader. Koka potatisen mjuk, häll av vattnet och mosa den. Klicka ut 6 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma varje hög till en liten rund bakelse, gärna med hjälp av en stansform eller liknande. Strö på parmesanost och tillaga mitt i ugnen ca 5-10 minuter tills potatisen håller ihop och fått lite färg.
Låt svalna något och toppa sedan med smetana eller crème fraiche, rödlök och laxrom. Garnera med dill eller persilja.