Råbiff

Råbiff

Riktigt klassisk råbiff som är enkel att göra hemma och kan anpassas efter tillbehör och smak. De klassiska tillbehör till råbiffen är lök, rödbetor, kapris och saltgurka och rå äggula.
Här en variant med rödlök, kapris, äggula och dijonmajonnäs.

Råbiff fungerar att servera både som förrätt och varmrätt, och då gärna med pommes frites till.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 rödlök
  • 500 gram nötinnanlår, rostas, flankstek, biff eller oxfilé
  • salt, svartpeppar
  • 4 äggulor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk majonnäs
  • 1-2 tsk dijonsenap
Tillagning:

Skala och finhacka löken.

Skiva köttet i tunna skivor och skär det sedan i så små tärningar som möjligt. Alternativt be dem mala det ganska grovt i delikatessdisken i din butik. Krydda köttet med salt och nymalen svartpeppar.
Forma köttet till fyra runda puckar och lägg upp dem på tallrikar. Gör en liten grop i varje puck.
Lägg en äggula i gropen på köttet och lägg kaprisen runt om.
Servera råbiffen med rödlök och majonnäs blandad med dijonsenap. Garnera med något kryddgrönt och några salladsblad.

Råbiff

Testa även dessa goda tilltugg med råbiff;  Små råbifftarteletter