Tomatbaserad grönsaksgryta med bönor och halloumi. Blir klar på bara 25 minuter och blir en snabb och enkel lunch eller middag.
Innehåller endast 470 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 3 msk olivolja
- 1 lök, tunt skivad
- 1 röd paprika, tunt skivad
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 3 msk hackade soltorkade tomater
- 1 rågad tsk mald koriander
- 1 burk bönor, valfri sort
- dränerad och sköljd
- 400g burk krossade tomater, 400 gram
- 125 gram halloumi, skivad
- 1 liten knippe koriander, finhackad
Tillagning:
Hetta upp 2 msk olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök och paprika, tillsammans med en nypa salt ca 10 minuter tills grönsakerna mjuknat. Tillsätt vitlök, soltorkade tomater och mald koriander och fortsätt steka någon minut. Tillsätt bönorna, krossade tomater samt ½ burk vatten, låt småkoka utan lock i 10 minuter.
Hetta upp den återstående oljan i en separat stekpanna på medelhög värme. Stek halloumin i 2 minuter på varje sida eller tills den är gyllenbrun.
Smaka av bön och grönsaksgrytan med salt och peppar och häll sedan upp i djupa skålar. Toppa med stekt och strö över hackad koriander. Servera med en skiva gott bröd.