Mättande, rustik fiskgryta för två, med borlottibönor, svartkål och körsbärstomater.
Innehåller endast 410 kcal/portion.
Ingredienser till 2 portioner:
- 100 gram svartkål
- 2 msk olivolja
- 1 liten gul lök, finhackad
- 2 kvistar rosmarin
- 2 vitlöksklyftor, skivad
- 1 burk körsbärstomater (400 gram)
- 2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
- 1 burk borlottibönor (400 gram), avrunnen och sköljd
- 2 bitar skinnfri vit fiskfilé, ca 250 gram
- Något gott bröd, till servering
Tillagning:
Ta bort stjälkarna från svartkålen och skär dem i bitar. Stek svartkålen i lite olivolja i en panna och tillsätt även lök och rosmarin, stek på medelvärme ca 10 minuter tills allt mjuknat något.
Tillsätt även vitlöken och stek någon minut och häll sen på burken med körsbärstomater samt buljong. Koka upp och låt puttra ca 5 minuter tills vätskan reducerat något. Rör ner bönorna, svartkålen och lägg på fisken. Täck med lock och låt puttra ca 7-9 minuter tills fisken är genomstekt. Krydda efter smak med salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.