Supergoda och fina små mini cheesecakes som inte kräver någon ugn.
Passar både som en liten dessert eller som en kaka till fikastunden.
Går utmärkt att frysa in och går väldigt snabbt att tina upp.
Välj större muffinsformar för dessertvarianten, blir då 4 stycken. Eller mindre formar och då blir det ungefär 8 stycken.
Ingredienser:
Botten:
- 13 st Biscoffkakor
- 3 msk smör, smält
Fyllning:
- 1 dl naturell färskost
- 1 dl grekisk yoghurt
- ½ tsk vaniljessens
- 1 tsk lönnsirap
- 1 msk florsocker
Tillagning:
Lägg färskosten I en bunke och låt stå framme en stund så den mjuknar något.
Gör under tiden botten. Smula kakorna och blanda med det smälta smöret. Packa det mesta av smulorna i muffinsformar nedstuckna i en aluminiumform. Hjälper till att hålla formen på dem. Tryck till botten med hjälp av en sked eller ett glas. Ställ in i frysen ca 10 minuter.
Blanda färskosten med yoghurt, vaniljessens, lönnsirap och florsocker.
Ta ut formen ur frysen och fördela fyllningen i formarna. Toppa med resterande smulor.
Ställ in i kylskåp minst fyra timmar eller gärna över natten.
När det är dags att servera kan du antingen garnera dem med Biscoffkakor, bananskivor, vispad grädde eller vad du har hemma och gillar.
Blir det några över går de utmärkt att frysa in.