Het tomatchutney med vitlök och chili

Het tomatchutney med vitlök och chili

Perfekt sätt att ta vara på de sista tomaterna man skördar under hösten.
En lite hetare chutney som passar riktigt bra till ostbrickan.


Ingredienser till 1 burk/ca 500 gram:
  • 1 stor eller 2 små rödlök, fint skivade
  • 1/2 kg tomater, i bitar
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tumstor bit ingefära, finhackad
  • 150 gram farinsocker
  • 1 ¼ dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk chliflakes

Tillagning:

Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och låt sjuda i 45 minuter på medelvärme tills tomaterna är mjuka. Höj sen värmen koka ytterligare ca 20 minuter eller tills blandningen tjocknar och all vätska försvunnit.

Het tomatchutney med vitlök och chili
Låt svalna något och lägg i en steriliserad glasburk med lock.
Håller sig ca 1 månad i kylskåp.

Het tomatchutney med vitlök och chili

Vill du göra en lite mildare variant hittar du recept HÄR