Blåmusslor i en krämig sås med smaker av Asien. Snabblagad och med ganska få ingredienser men mycket smak! Servera gärna någon typ av vitlöksbröd till.
Ingredienser till 2 portioner:
- 1 nät blåmusslor, ca 1 kg
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 1 burk kokosmjölk
- 2 msk fisksås
- 1 lime, juicen
- 1näve färsk koriander, grovhackad
Tillagning:
Lägg musslorna i kallt vatten ca 10 minuter så de släpper ifrån ev. sand. Skölj av dem och ta bort skägget. Lägg åt sidan så länge.
Hetta upp alla ingredienser utom musslorna i en stor kastrull eller wok. Låt putta ihop ca 5 minuter. Höj värmen och lägg i musslorna.
Lägg på ett lock så det börjar koka. Fortsätt koka tills musslorna öppnat sig.
Servera musslorna med såsen och något bröd grillat i ugn med vitlöks- eller ramslökssmör.