Piccata Milanese på kyckling

Piccata Milanese på kyckling

Detta är en variant på den klassiska italienska rätten Piccata Milanese. Här en lite enklare variant med kyckling istället för kalvkött. Riktigt god och lätt att förbereda.
Servera antingen med kokt ris eller nykokt pasta.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2-3 uppvispade ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 tsk paprikapulver
  • Salt, svartpeppar
  • Smör och olivolja
  • Färsk persilja

Tomatsås:

  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhakade
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt, peppar
  • 1 msk socker
Tillagning:

Börja med såsen. Den kan med fördel göras dagen före och förvaras i kylskåp.
Hetta upp olivoljan i en kastrull och stek lök och vitlök bli mjuk. Häll i krossade tomater och örtkryddor. Låt puttra ihop ca 15 minuter. Smaka sen av med socker, salt och nymalen svartpeppar.
Koka pasta eller ris om du tänker servera det till.
Dela kycklingfiléerna på mitten längs med. Lägg varje bit mellan bakplåtspapper och banka ut dem, men akta så de inte går sönder. Vänd skivorna i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd blandat med salt, peppar och paprikapulver.
Färdiga bitar kan förvaras i ugn ca 70 grader tills alla är färdigstekta.
Garnera med färsk persilja och servera med en god sallad, ris eller pasta och tomatsåsen!

Piccata Milanese på kyckling

Vill du hellre använda fläskfilé hittar du receptet HÄR