Ramslökspaj

En god och matig paj som kan serveras både som en hel måltid med en god sallad eller i mindre bitar som ett tilltugg. Gör egen pajdeg, gärna med inslag av grahamsmjöl, eller köp ett färdigt skal.

Ingredienser till 1 paj:
  • 1 pajskal
  • ½ purjolök, skivad
  • 1 msk smör
  • Ca 50 gram ramslök, grovhackad
  • 10-15 cocktailtomater, halverade
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 125 gram lagrad ost, riven
  • Salt, peppar
Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Stek purjolöken mjuk i smör. Nagga pajskalet i botten med en gaffel och förgrädda det ca 10 minuter. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Rör i den rivna osten, purjolök samt den grovhackade ramslöken. Häll blandningen i pajskalet och lägg på tomathalvorna. Grädda mitt i ugnen ca 30-40 minuter till äggstanningen är fast och pajen fått fin färg.

Vintips: Pol Roger Brut Réserve