Risgrynsgröt i ugn

Risgrynsgröt i ugn

Absolut bästa, godaste och smidigaste receptet på risgrynsgröt jag någonsin prövat.
Men så är det också Mathias Dahlgren recept.


Ingredienser till 6 portioner:
  • 3 dl grötris
  • 6 dl vatten
  • 8 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 kanelstång (eller några stycken mindre bitar)
  • 3 msk strösocker
  • 20 g smör
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • ½ krm salt

Till servering:

  • malen kanel

Tillagning:

Värm ugnen till 100 grader.
Koka upp risgrynen i vatten, låt sjuda i ca 10 minuter. Koka upp mjölken i en annan kastrull med salt, socker och kanelstången. Häll mjölkblandningen över risgrynen, rör runt med sked så att allt blandas väl.
Täck med lock och sätt in i ugnen. Baka tills all vätska sugits upp av grynen. Tid ca 2 timmar innan all mjölk sugits in i grynen men tiden kan variera beroende på ugn.
Lyft på locket och vänd in först smöret och sedan grädden till idealt krämig gröt, smaka av med salt. Servera med kall mjölk och kanel.

Risgrynsgröt i ugn Risgrynsgröt i ugn

Vill du göra ris a la Malta på resterna hittar du recept HÄR