Hälsosam och värmande vegansk ramen med champinjoner och miso .
Vegansk och kalorisnål. Innehåller endast 280 kcal/portion och tar ca 20 minuter att tillaga.
Ingredienser till 2 portioner:
- 7 ½ dl grönsaksbuljong
- 1 tumstor bit ingefära, halva skivad, halva strimlad
- 1 röd chili, halva finhackad, halva hel
- 1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
- 2 msk misopasta
- 200 gram ramen eller 100 gram äggnudlar
- 1 msk olivolja
- 125 gram champinjoner, skivade
- 4 strimlade vårlökar, det vita och grön separerade
- 2 pak choy, strimlade
- ½ tsk sojasås
- 1 tsk sesamolja
Tillagning:
Koka upp buljongen och tillsätt den skivade ingefäran, hela chilihalvan och vitlöken. Sjud försiktigt i 10 minuter. Ta upp ingefära, chili och vitlök och släng i återvinningen. Tillsätt miso och rör tills den lösts upp.
Koka ramen i en separat panna enligt instruktion på förpackningen och låt sen rinna av och skölj under kallt vatten.
Hetta upp olivolja i en panna och fräs hackad chili, champinjoner, den vita delen av vårlöken, strimlad ingefära och pak choy i 3 minuter. Tillsätt sojan och sesamoljan och låt sjuda någon minut.
Fördela de stekta grönsakerna och nudlarna mellan 2 skålar. Häll över den kokande fonden och strö över det gröna av vårlöken. Servera rykande het!