Risgrynsgröt med pepparkakor och frukt

Risgrynsgröt med pepparkakor och frukt

Finns mycket gott man kan göra med lite överbliven risgrynsgröt. Här på en botten av pepparkakssmul och toppad med tärnad persimonfrukt.
Servera desserten i portionsskålar eller i små burkar.


Ingredienser till 4-6 portioner (beroende på hur stora du vill göra dem):
  • 130 gram pepparkakor
  • 50 gram smör, smält
  • 6 dl risgrynsgröt
  • 2 persimonfrukter, eller annan frukt i bitar

Tillagning:

Fördela pepparkakorna, delade i mindre bitar i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt det smälta smöret och mixa ihop. Fördela blandningen i 4-6 portionsstora glas, spara lite pepparkakssmul till garneringen. Ställ i kylen cirka 30 minuter.
Fördela gröten i glasen och toppa med frukten. Garnera med sparad pepparkakssmul.

Risgrynsgröt med pepparkakor och frukt

Testa även detta recept gjort på risgrynsgröt;
Risdessert med apelsinsås och knäckigt täcke