Räkcocktail

Räkcocktail

En riktig klassiker som kan serveras på många olika vis och med många olika ingredienser. Det vanligaste är väl att man använder någon typ av Rhode Islandsås i med jag gillar fransk senap och blandar gärna ihop en majonnäs med det och lite citron istället. Oavsett vad man väljer är det både gott och väldigt lättlagat.


Ingredienser till 4 portioner:
  • 1 dl majonnäs, av god kvalitet
  • Dijonsenap, efter smak
  • 1 citron
  • 2 -3 nävar ruccolablad
  • 16-20 cocktailtomater (gula och röda), halverade
  • ¼ gurka, skivad
  • 2 salladslök, skivad
  • ½ kg räkor med skal
  • Färsk dill
Tillagning:

Halvera citronen. Skär ena halvan i skivor och lägg åt sidan. Riv av skalet på den andra halvan med hjälp av ett zestjärn.
Blanda majonnäs och Dijonsenap till önskad styrka. Smaka av med citronsaft från halvan utan skal.
Skala räkorna. Lägg en klick majonnäs i 4 serveringsskålar eller glas. Lägg sen på sallad, tomater, gurka, salladslök och häng räkorna runt kanten (eller lägg dem överst om du föredrar det). Toppa med citronzest, dill och en citronskiva. Klart för servering!

Räkcocktail

Fler goda förrätter hittar du HÄR