Sallad med getost och pinjenötter

Supergod och fräsch tomatsallad som passar lika bra som ett tillbehör eller som en liten lunchsallad med en skiva gott bröd. Ta den ost du gillar bäst. Jag brukar variera mellan get- och fetaost.

Fungerar så klart att göra med vilka tomater som helst, men blir extra fin om man använder några olika färger.


Ingredienser till ett fat:
  • 2-3 stora tomater gärna olika färger, i skivor
  • 100 gram get- eller fetaost, i bitar
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 näve machésallad
  • Färsk persilja
  • Olivolja
  • (Vit balsamvinäger)
  • Flingsalt, svartpeppar
Tillagning:

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får fin färg. Ställ åt sidan.
Lägg upp tomatskivor och machésallad på ett fint serveringsfat. Fördela osten ovanpå och häll över de rostade pinjenötterna. Sprinkla på olivolja, och balsamvinäger om du gillar det, salta, peppra och garnera med persilja.

Sallad med getost och pinjenötter

Sallad med getost och pinjenötter

Fler goda sallader hittar du HÄR!