Mager Teriyakilax

Smakrik och supergod laxrätt som kan serveras som den är eller ihop med t.ex. kokt ris. Gillar man thaibasilika är det riktigt gott till. Snabblagad är den i alla fall och innehåller bara ca 520 kcal/portion.

Bli inte avskräckt att den har många ingredienser – det mesta är smaksättare!


Ingredienser till 2 portioner:
  • 2 bitar skinnfri laxfilé
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk mirin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2-3 rädisor, skivade
  • (Thaibasilika)
  • 2 pak choi
  • 2 tsk vegetabilisk olja
  • 2 tsk sesamolja
  • ¾ dl fisk- eller grönsaksbuljong
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Tillagning:

Värm ugnen till 200 grader. Lägg laxfiléerna i en ganska liten ugnsfast form.
Blanda ihop sweet chilisås, honung, 1 tsk sesamolja, mirin, soja och riven ingefära och häll över fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter.

Halvera under tiden pak choi och plocka av de största bladen.  Hetta upp 2 tsk sesamolja och 2 tsk vegetabilisk olja i en wok eller stekpanna. Lägg i den rivna vitlöken och stek tills den mjuknar. Tillsätt pak choi och stek tills bladen mjuknar. Häll på buljong, lägg på ett lock och låt sjuda ca 5 minuter tills de är mjuka med fortfarande har lite tuggmotstånd.

Lägg upp pak choi på två tallrikar, toppa med laxen, lägg på räkor och häll på spadet från ugnsformen. Garnera med rädisor och ev. thaibasilika och servera direkt!

Mager Teriyakilax

Fler kalorisnåla rätter hittar du HÄR!