God och matig sallad med parmaskinka, valnötter och ugnsbakade päron toppade med ädelost.
Servera gärna ihop med några skivor rostat bröd.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2-3 päron, fast sort
- 75 gram mögelost, valfri sort
- 6 skivor parmaskinka eller prosciutto
- 1 näve valnötter
- ca 100 gram krispig sallad
Dressing:
- 3 msk olivolja
- 1 msk balsamvinäger
- salt, svartpeppar
Tillagning:
Värm ugnen till 225 grader.
Skölj, kärna ur och dela päronen i klyftor. Lägg i en ugnsfast form klädd med bakpapper.
Klicka över mögelosten och tillaga mitt i ugnen till osten smält ner över päronen och fått fint färg. Vill du ha mer färg på osten så tillaga en stund under grillelementet.
Blanda ihop olivolja och balsamvinäger till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp sallad på ett fint fat och toppa med de ostgratinerade päronen, parmaskinka och valnötter. Skeda över dressingen och strö ev över lite flingsalt.