Fick inspiration till denna rätt när jag satt och kollade på nyhetsmorgon för ett tag sedan.
Den tillagas på snabbnudlar och är helt vegetarisk.
Grunden är en smakrik buljong och snabbnudlar. Vad man väljer att sen toppa sin soppa med är en smaksak och går att variera hur mycket som helst. Riktigt gott, smakrikt och snabblagat.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 förpackningar snabbnudlar, valfri vegetarisk smak
- 8 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- ½ msk vitvinsvinäger
- 1 msk japansk soja
- 200 gram valfri svamp, skuren i bitar
- 1-2 pak choi, skuren i fyra delar
- 2 msk smör
- ½ dl jordnötter, hackade
- ½ liten purjolök, strimlad
- 1 noriark, skuren i strimlor
- 1 röd chilifrukt, skivad
- ev. sesamfrö, vita och svarta
Tillagning:
Koka upp vatten och buljong i en kastrull. Ställ åt sidan.
Blanda kryddpåsarna från snabbnudlarna med ½ dl av kokvattnet samt vinäger och soja.
Fräs svampen i smör så att den får lite färg och lägg upp på ett serveringsfat.
Stek även pak choi snabbt tills den får färg runt om och lägg bredvid svampen ihop med jordnötter, purjolök, chilifrukt, nori och sesamfrö.
Koka nudlarna ca 3 minuter i buljongen.
Fördela smaksättningen i två soppskålar, häll på buljongen och fördela även nudlar.
Lägg sen på det du vill ha från serveringsfatet och hugg in direkt.