Smakrik och superfräsch rätt med lax kryddad med rosépeppar och korianderfrön.
Salladen består av quinoa, vattenmelon, fetaost, avokado och salladsblad.
Smakerna gifter sig verkligen perfekt med varandra.
Ingredienser till 2 portioner:
- 2 laxfiléer, skinnfri a 100 gram
- ½ msk korianderfrö
- ½ msk rosépepparkorn
- 1 tsk salt
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- 1/2 msk råsocker
- 1 msk smör
- 1 dl quinoa gärna den med tre färger
- 1 Påse blandad sallad
- ¼ kärnfri liten vattenmelon, skalad och skuren i mindre bitar
- 1 avokado
- 75 gram fetaost
- Olivolja
Tillagning:
Stöt korianderfrön och rosépepparkorn i en mortel. Blanda med råsocker, salt och svartpeppar. Lägg laxen på en tallrik och gnid in kryddorna. Ställ sen i kylen någon timme.
Koka quinoa enligt instruktionen på påsen/paketet. Låt svalna något.
Stek laxen på hög värme i smör tills den är klar. Den får gärna vara rosa i mitten. Skär den sen i mindre bitar.
Lägg upp sallad på ett fat eller skål. Häll på quinoa, lägg på vattenmelon, avokado, smula över fetaosten, lägg även på laxen och ringla lite god olivolja över allt. Servera direkt.