Få ingredienser, väldigt lättlagat men så väldigt gott.
Spaghetti med köttbullar och kapris i krämig tomatsås. Klar på mindre än en kvart om du har färdiga köttbullar.
Ingredienser till 2 portioner:
- 10 – 12 köttbullar
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- 2 msk torkade örter
- salt, nymalen svartpeppar
- ½ dl kapris
- 200 gram spaghetti
- Parmesanost, riven – till servering
Tillagning:
Koka spaghetti enligt instruktion på paketet. Låt rinna av i durkslag.
Stek köttbullarna lätt i en traktörpanna eller liknande. Häll på krossade tomater och örtblandningen. Låt puttra ihop någon minut och häll sen på grädde. Fortsätt puttra tills allt är genomvarmt och fått en krämig konsistens. Tillsätt även kapris. Smaka av med svartpeppar och salt.
Lägg upp spaghetti på tallrikar, toppa med köttbullar och rikligt med sås. Riv generöst med parmesanost över och servera direkt.