Spenatsoppa

Spenat är nyttigt och en bra källa för kalcium, magnesium, järn och kalium, vitaminer och antioxidanter. En riktig hälsosoppa med andra ord. Dessutom kalorisnål. Vill du göra den ännu magrare använder du grädde med lägre fetthalt.
Jag gillar att servera en mjukkokt ägghalva eller två i soppan, men det är ju så klart valfritt.


Ingredienser till 2 portioner:
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 250 gram färsk spenat
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • salt, peppar
  • 1 dl vispgrädde (eller magrare sort om du vill minska kalorierna)
  • Muskotnöt, riven
    (Ev kokt ägg till servering)

Tillagning:

Fräs löken i olja och smör i en stor panna. Tillsätt spenaten och fräs under omrörning tills bladen sjunker ihop.
Häll på buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. Ta av från värmen.


Mixa soppan med stavmixer. Häll på grädde och hetta upp på nytt.
Smaka av med salt, peppar och riv muskotnöt över om du gillar det. Servera med t.ex. en ägghalva.

Spenatsoppa

Recept på fler soppor hittar du HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.