Svartkål med fetaost och mandel

Svartkål med fetaost och mandel

Ljummen god sallad med svartkål, mandel och fetaost.
Passar både som en lättare lunchrätt eller förrätt ihop med ett par skivor chark av något slag, men också som tillbehör till en grillad köttbit.


Ingredienser till 2 portioner (som ensamrätt):
  • 100 gram svartkål
  • 1 liten klyfta vitlök, finhackad
  • ½ dl mandel, grovhackad
  • 1 msk olja eller smör
  • 150 gram fetaost, i tärningar
  • 4 skivor chark, till servering (jag använde bresoala)

Tillagning:

Dela svartkålen i mindre bitar.
Smält smör eller olja i en stekpanna, tillsätt vitlök och mandel. Rör ner kålen och låt den fräsa med.


Vänd ner osten strax innan servering och lägg på ett par skivor chark om Du vill.
Servera!

Svartkål med fetaost och mandel

Fler goda salladsrätter finns HÄR