Svartkålspesto

Svartkålspesto

Supergod och lättgjord pesto gjord på svartkål och valnötter. Passar perfekt i en pastarätt eller som smaksättare eller topping på t.ex. crostinis.


Ingredienser till (ca 675 gram) = 2 normalstora burkar:
  • 200 gram svartkål, avstjälkad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 gram parmesanost
  • 2 ½ dl olivolja
  • 1 citron, pressad
  • 150 gram valnötter

Tillagning:

Lägg svartkålen i en mixer. Skala vitlöken och lägg i även dem, smula ner parmesanosten och tillsätt olivolja, citronsaft och valnötter.

Kör till en tjock pasta och förvara i t.ex. glasburkar i upp till en vecka i kylen eller frys in, då håller peston i upp till tre månader.

 

Svartkålspesto

Testa även göra Grönkålspesto eller Grön pistagepesto med örter