Skördetider är bråda tider.
Här kommer recept på en riktigt god tomat- och rödlökschutney som passar lika bra till hårdostarna på ostbrickan eller som tillbehör till olika maträtter.
Ingredienser till 1 kg (blir 2 normalstora burkar):
- ½ kg rödlök, finhackad
- 1 kg tomat, hackad
- 4 vitlöksklyftor, skivade
- 1 röd chili, hackad (kan uteslutas)
- 4 cm färsk ingefära, skalad och hackad
- 250 g farinsocker
- 1 ½ dl rödvinsvinäger
- 5 kardemummakapslar
- ½ tsk paprikapulver
Tillagning:
Mät upp alla ingredienser i en stor kastrull och låt sjuda försiktigt, rör om då och då.
Sjud i ca 1 timme och låt sedan koka upp försiktigt så att blandningen blir mörk, syltig och glänsande. Häll upp på steriliserade burkar och låt svalna innan du täcker dem.
Förvaras de svalt håller de i 6 veckor.